Nastavak profesionalizacije rada državnih revizora

Bez autora
Jul 04 2012

U Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) danas su dodeljena 22 sertifikata ovlašćenim državnim revizorima koji su stekli najviša zvanja za obavljanje tih poslova u javnom sektoru u Srbiji. Ovo je važan korak ka daljoj profesionalizaciji rada državnih revizora i poboljšanju kvaliteta njihovog rada. Uručenje ovih sertifikata biće još veći podsticaj za profesionalni rad revizora i za njihovo dalje profesionalno usavršavanje za izradu izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja subjekata revizije. Nakon usvajanja Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita za sticanje zvanja državni revizor i ovlašćeni državni revizor u decembru 2010. godine, koji je stupio na snagu 7. januara 2011. godine, započeti su obuka i pripreme za polaganje četiri stručna ispita. Ta obuka traje već godinu i po dana, pri čemu su prvi sertifikati za zvanje državni revizor uručeni 27. januara ove godine za 40 revizora, a danas su 22 među njima stekli sertifikat za zvanje ovlašćeni državni revizor.

Nastavak profesionalizacije rada državnih revizoraU Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) danas su dodeljena 22 sertifikata ovlašćenim državnim revizorima koji su stekli najviša zvanja za obavljanje tih poslova u javnom sektoru u Srbiji.

Predsednik DRI Radoslav Sretenović, koji je i sam dobio sertifikat, izjavio je tim povodom da je ovo važan korak ka daljoj profesionalizaciji rada državnih revizora i poboljšanju kvaliteta njihovog rada.

Očekujem da uručenje ovih sertifikata bude još veći podsticaj za profesionalni rad revizora i za njihovo dalje profesionalno usavršavanje za izradu izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja subjekata revizije, naveo je on.

Obavljanje revizije je težak i složen posao i zahteva veliki profesionalizam, stručno znanje, nezavisnost i integritet, istakao je Sretenović.

Nakon usvajanja Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita za sticanje zvanja državni revizor i ovlašćeni državni revizor u decembru 2010. godine, koji je stupio na snagu 7. januara 2011. godine, započeti su obuka i pripreme za polaganje četiri stručna ispita.

Ta obuka traje već godinu i po dana, pri čemu su prvi sertifikati za zvanje državni revizor uručeni 27. januara ove godine za 40 revizora, a danas su 22 među njima stekli sertifikat za zvanje ovlašćeni državni revizor.

DRI trenutno ima 129 zaposlenih, a od tog broja na poslovima revizije radi 94 ljudi - tri su vrhovni državni revizori, 12 su ovlašćeni državni revizori, 18 državni revizori, a ostali se nalaze na poslovima višeg savetnika, samostalnog savetnika, savetnika, mlađeg savetnika i pripravnika.

Ovlašćeni državni revizor najviše je zvanje za obavljanje poslova revizije u javnom sektoru u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik